Τι συμβαίνει όταν πέντε μαγευτικά μέρη του κόσμου συναντούν πέντε εξειδικευμένες τεχνικές τοπικών καλλιεργητών;
Το αποτέλεσμα είναι η νέα σειρά Master Origin της Nespresso – πέντε μοναδικές ποικιλίες που αντλούν έμπνευση από τις χώρες προέλευσής τους.
Κάθε ποικιλία της σειράς Master Origin κρύβει μέσα της και ένα ταξίδι ανακάλυψης. Οι ειδικοί της Nespresso γύρισαν όλο τον κόσμο με στόχο να ανακαλύψουν τις καλύτερες περιοχές όπου καλλιεργείται καφές, από τα βουνά της Σουμάτρας ως τα υψίπεδα της Νικαράγουας. Σε κάθε περιοχή, η Nespresso συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς εξετάζοντας καινοτόμες και απαιτητικές πρακτικές επεξεργασίας και συγκομιδής, με στόχο τη δημιουργία νέων ξεχωριστών αρωμάτων και γεύσεων καφέ.
Στην Αιθιοπία, οι κόκκοι καφέ ανακατεύονται ανά μία ώρα, χειρωνακτικά, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη ξήρανση των κόκκων. Στην Κολομβία, ωθήσαμε τα όρια στη διαδικασία συγκομιδής – κάθε κεράσι καφέ μένει πάνω στο δέντρο έως ότου αποκτήσει ένα βαθύ μωβ χρώμα για να συλλεχθεί. Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μία παραδοσιακή τοπική μέθοδο αποφλοίωσης με μερικό στέγνωμα, ενώ στη Νικαράγουα, χρησιμοποιείται η σπάνια τεχνική “black honey” – ο κόκκος καφέ παραμένει με το φυσικό εξωτερικό φλοιό του κατά την ξήρανση, επιτρέποντας στον κόκκο να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα. Για τον καφέ που προέρχεται από την Ινδία χρησιμοποιείται μία πολύ παλιά τεχνική, αυτή της φυσικής επεξεργασίας σε αέρια ρεύματα μουσώνων, η οποία κάνει τους κόκκους να διογκώνονται και να αναπτύσσουν μία μοναδική γεύση.