Συνταγή για τσουρέκι με γέμιση μήλο και κανέλα -Η πιο λαχταριστή (και εύκολη) παραλλαγή του κλασικού πασχαλινού γλυκού
Πάσχα χωρίς λαχταριστά εδέσματα δεν γίνεται και σίγουρα το τσουρέκι είναι το σήμα κατατεθέν της περιόδου.
Μπορεί η συνταγή για το αφράτο και μυρωδάτο τσουρέκι να είναι μπελαλίδικη, υπάρχουν όμως πολλές συνταγές για να φουρνίσετε το δικό σας τσουρέκι και να μυρίσει το σπίτι σας υπέροχα.
Με μία έρευνα για την πιο λαχταριστή συνταγή του κλασικού τσουρεκιού ανακαλύψαμε εκείνη της Μάρθας. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια η οποία όμως αντί για την κλασική γέμιση σοκολάτας έχει γέμιση μήλο και κανέλα.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και αξίζει να τη δοκιμάσετε.
Δείτε τη συνταγή για τσουρέκι με γέμιση μήλο και κανέλα
Υλικά
- 800 αλεύρι για τσουρέκια
- 370γρ. χλιαρό γάλα
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 65 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 170γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1κ.γ μαστίχα
- 1κ.γ μαχλεπι
- μισό κ.γ κακουλε
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 3 μήλα
- Κανέλα
- 1κ.σ βούτυρο
- 2κ.σ καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη γέμιση μήλου
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μήλα μας και σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο, λίγη κανέλα και τα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τα τσουρέκια
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το μαχλεπι με το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη και δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει χωρίζουμε σε 6 κομμάτια (2 τσουρέκια από 3 λωρίδες το καθένα) τα οποία τα πλάθουμε σε λωρίδες. Ανοίγουμε με έναν πλαστή τις λωρίδες και τοποθετούμε τη γέμιση μήλου. Κλείνουμε καλά τις λωρίδες για να μην βγει έξω η γέμιση. Πλάθουμε τις τρεις λωρίδες σε πλεξούδα και τις γυρίζουμε κυκλικά και επαναλαμβάνουμε και με τις υπόλοιπες. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα τις πλεξούδες και τις αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσουν πάλι. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά.