Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια -Αρωματικά και τραγανά

Το Πάσχα είναι η ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα ανέμελοι με τα παιδιά ή τους φίλους μας και να ζυμώσουμε μαζί κουλουράκια.

Εκτός από το γεγονός ότι το σπίτι θα μοσχομυρίσει, το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, άλλωστε Πάσχα χωρίς κουλουράκια δεν γίνεται.

Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη με τα κουλουράκια να βγαίνουν τραγανά και όσο κανένα άλλο γευστικά.

Η βανίλια σε συνδυασμό με τη μαστίχα και το πορτοκάλι είναι σίγουρα τα υλικά που απογειώνουν τη γεύση, ενώ το χρυσαφένιο χρώμα τους είναι σίγουρα δελεαστικό.

Δείτε τη συνταγή για τα Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 180 γρ. φρεσκο βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1μιση κ.γλ μπείκιν πάουντερ
  • ξύσμα από ενάμιση πορτοκάλι
  • 30 γρ. γάλα
  • 1 κτγ μαστίχα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο, το γάλα το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σκόνη μαστίχας και τις βανίλιες και χτυπάμε ξανά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και φροντίζουμε να μην χτυπήσουμε πολύ για να μην σφίξει η ζύμη. Αφήνουμε μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί.

Ξεκινάμε χωρίζοντας τη ζύμη μας. Πλάθουμε λορίδες και φτιάχνουμε είτε μικρές πλεξούδες, είτε στρογγυλά «σαλιγκαράκια». Σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα τα τοποθετούμε και αλείφουμε με έναν κρόκο αυγού.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.