Συνταγή για πασχαλινά μπισκότα βουτύρου σε σχήμα λαγού -Εύκολα και πεντανόστιμα
Αυτά τα Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου σε σχήμα λαγού, θα γίνουν ανάρπαστα.
Το σήμα κατατεθέν του Πάσχα είναι σίγουρα τα φουρνίσματα, τα αρώματα στο σπίτι και οι γλυκές λαχταριστές λιχουδιές.
Τα τσουρέκια και τα μπισκοτάκια είναι σίγουρα μερικά από τα γλυκά που φουρνίζουμε όλοι αυτή την περίοδο και εμείς έχουμε μια συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Πρόκειται για τα μπισκοτάκια βουτύρου σε σχήμα λαγού που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι.
Μπορεί η συνταγή να ακούγεται μπελαλίδικη, είναι όμως ιδιαίτερα εύκολη με το ζυμάρι να γίνεται στο πι και φι και τα μπισκοτάκια να ψήνονται στο 10λεπτο.
Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου σε σχήμα λαγού
Υλικά
- 100g βούτυρο σε κύβους
- 100g ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 175g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
Για το γλάσο:
- 2 κούπες άχνης ζάχαρη
- 2 κ.σ χυμό λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι, τον κρόκο του αυγού και χτυπάμε μέχρι να δέσει η ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη και την ακουμπάμε σε έναν πάγκο ελαφρώς αλευρωμένο και ζυμώνουμε ελάχιστα με τα χέρια μας. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και παράλληλα ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να είναι πια λεπτή. Με τα μεταλλικά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα λαγού ή αν δεν έχουμε κουπ πατ, σε μια λαδόκολλα σχεδιάζουμε με μολίβι το σχήμα και κόβουμε έπειτα με γνώμονα αυτό τα λαγουδάκια μας.
Αφού τοποθετήσουμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά.
Για το γλάσο, σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λεμόνι και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα και τοποθετούμε το γλάσο σε ειδική σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τα μπισκότα μας είναι έτοιμα σχεδιάζουμε όπως θέλουμε με το γλάσο για να θυμίζουν λαγουδάκια.
Τέλος, αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, χωρίστε σε δύο ή περισσότερα μέρη στο γλάσο και χρωματίστε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.