Esophy x KORA
Τα πασχαλινά αυγά της Αθήνας: Οι pastry chefs δημιουργούν γλυκά έργα τέχνης
EASTER

Τα πασχαλινά αυγά της Αθήνας: Κλασάτα, φίνα σε γεύση και όψη


Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου όπου αγαπημένα bakeries και ζαχαροπλαστεία δημιουργούν σοκολατένια πασχαλινά αυγά.

Σοκολατένια αυγά, σαν μικρά έργα τέχνης, που εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά και λυπάσαι να σπάσεις για να τα απολαύσεις.

Μεγάλη Βρετάννια

O ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κούφας δημιούργησε μοναδικά, σαν γλυπτά, πασχαλινά αυγά για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Με καμπύλες και μια γευστική έκπληξη κάτω από τον φλοιό τους, που δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο. Το ένα με σοκολάτα γάλακτος και το άλλο σε bitter, ενθουσιάζουν με τους συνδυασμούς τους. Η σοκολάτα μπλέκει με πραλίνα gianduja και καραμελωμένα φουντούκια, αλλά και με καραμελωμένο φαγόπυρο, σε ένα αναπάντεχο ταίριασμα.

GB Corner Gifts & Flavors, Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος

Ourse

Για ακόμη μια χρονιά, το Ourse πάει ένα βήμα παραπέρα. Κάθε χρονιά ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης εκπλήσσει τους πιστούς του ζαχαροπλαστείου και φέτος παρουσιάζει κάτι εντελώς απροσδόκητο.

Δεν πρόκειται για ένα κλασσικό αυγό αλλά για ένα αρκουδάκι -το δικό τους αρκούδι- που ξεπροβάλει μέσα από αυτό. Θα τα βρεις σε δύο διαφορετικές γεύσεις: Για όσους αγαπούν το αμύγδαλο, με τραγανή πραλίνα αμυγδάλου, και για τους λάτρεις του φιστικιού Αιγίνης, με πραλίνα Αιγίνης.

Μυστρά 39, Γλυφάδα

Ésophy x Kora

Το Ésophy, που φτιάχνει καθημερινά τις πιο φρέσκες σοκολάτες εμπνευσμένες από τη μεσογειακή παράδοση, συνεργάζεται με το Kora, το στέκι των Αθηναίων με το αληθινό ψωμί με προζύμι και το μυρωδάτο κρουασάν, και δημιουργούν ανοιξιάτικα αυγά.

Το Wildflower Egg είναι φτιαγμένο με αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου. Το Ésophy x Kora προμηθεύονται τα λουλούδια από το Olympus Fields, το οποίο καλλιεργεί τα βρώσιμα λουλούδια του χρησιμοποιώντας βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Τα σοκολατένια αυγά διατίθενται σε δύο γεύσεις, σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα.

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Madame Fraise

Η Madame Fraise, τo πρώτο ζαχαροπλαστείο-φάντασμα της Αθήνας, υπόσχεται ένα πασχαλινό αυγό που λιώνει στο στόμα. Οι ταλαντούχοι pastrychef πίσω από τη Madame Fraise, ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και η Γεωργία Τσαμπάνη, δημιούργησαν ένα αυγό που μοιάζει με φωλιά.

Πρόκειται για ένα special edition σοκολατένιο αυγό, που θυμίζει τούρτα, και επάνω του φωλιάζουν γλυκές λιχουδιές. Με πλούσια σοκολάτα γάλακτος, χειροποίητη πραλίνα pecan και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Υμηττού 225, Αθήνα

Dimitris Economides

Ο Δημήτρης Οικονομίδης έκανε για μία ακόμη φορά του θαύμα του, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του του «pastritect» (pastry+architect).

Η πασχαλινή «συλλογή» αποδεικνύει τη δεξιοτεχνία του και περιλαμβάνει το The Crunch Tourbillon και το Noir et Lait. Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει λίγο παραπάνω είναι το Poule Rouge. Δεν πρόκειται για ένα αυγό, αλλά για έναν κόκορα, «αφράτο» και κατακόκκινο, που φέρνει μνήμες από τα πασχαλινά δώρα της γιαγιάς και του παππού.

Ο κόκορας δημιουργείται με σοκολάτα γάλακτος 33% και κάθε του μπουκιά προσφέρει μια γευστική ανακάλυψη.

Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό





SHARE