Πώς να κάνεις τον τέλειο παγωμένο καφέ στο σπίτι και να σώσεις μια μικρή περιουσία
Ο καφές εκτός από το ρόφημα που μας ξυπνά κάθε πρωί, είναι και το ρόφημα που φέρνει τις παρέες πιο κοντά.
Άμεσα συνδεδεμένος με μια έξοδο, ο καφές είναι η αφορμή που φίλοι συναντιούνται και κάνουν τη βόλτα τους απολαμβάνοντας ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Από την άλλη, ο καφές είναι και το «καύσιμο» για πολλούς από εμάς, ιδίως τα πρωινά στο γραφείο.
Κατά μέσο όρο, αν υποθέσουμε πως κανείς πίνει έξω 2 με 3 καφέδες μέσα στην ημέρα, το κόστος αυξάνεται σημαντικά, επομένως, αν σκέφτεστε να μειώσετε τα έξοδά σας, μια καλή λύση θα ήταν να φτιάχνετε τον καφέ σας στο σπίτι.
Κι αν ο καφέ από το σπίτι δεν σας ικανοποιεί γευστικά εμείς έχουμε τη λύση. Αρχικά, το μυστικό είναι να προμηθευτείτε ένα καλό χαρμάνι καφέ, είτε σε σκόνη, είτε σε κόκκους.
Παρακάτω έχουμε μια συνταγή για σπιτικό παγωμένο καφέ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας αφρόγαλα ή κρέμα
Για το σιρόπι
- ½ Κούπα ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βάλτε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το στην άκρη στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε τον καφέ σας.
Αφού έχετε φτιάξει μια κούπα από τον αγαπημένο σας καφέ, γεμίστε με πάγο ένα ποτήρι και βάλτε εκεί τον καφέ σας. Βάλτε το αφρόγαλα ή την κρέμα σας και προσθέστε μερικές σταγόνες από το σιρόπι σας.