Πατάτες φούρνου, η απόλυτη συνταγή -Το τέλειο συνοδευτικό για το πασχαλινό τραπέζι
Κάποιοι πειραματίζονται με νέες γεύσεις και συνταγές, ενώ άλλοι είναι πιστοί σε επιλογές που είναι διαχρονικές και τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια από αυτές είναι οι πατάτες φούρνου.
Οι πατάτες φούρνου αποτελούν το συνοδευτικό που σε κάθε οικογενειακό τραπέζι υπάρχει.
Μπορείτε να συνοδέψετε με αυτές το κρέας, το κοκκινιστό ή τα ψητά κρέατα σας ενώ μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο. Όσο για το τραπέζι του Πάσχα, επιβάλλεται να έχετε στο τραπέζι σας μια πιατέλα τραγανές και αρωματικές πατάτες φούρνου.
Η σημερινή συνταγή αξίζει σίγουρα μια δοκιμή αφού, όχι μόνο θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας, θα διευκολυνθείτε και εσείς καθώς με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε φτιάξει ακόμη ένα λαχταριστό πιάτο.
Δείτε τη συνταγή για τις τραγανές πατάτες φούρνου
Υλικά
- 4 πατάτες
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα και χυμό λεμονιού
- Μπούκοβο
- πάπρικα
- Μουστάρδα
- 1 κ.σ μέλι
- Φρέσκο κρεμμύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε μέσα το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρώς λαδωμένο.
Κόβουμε 4 πατάτες και τις βράζουμε για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Βγάζουμε το ταψί και τις ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε (αν χρειαστεί ρίξτε λίγο ελαιόλαδο έξτρα) και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο το αλατοπίπερο, το σκόρδο, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, το μπούκοβο, τη μουστάρδα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά περίπου μέχρι να κάνουν κρούστα και έπειτα ρίχνουμε επάνω τους το μείγμα με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρώς, κατεβάζουμε στους 180 βαθμούς τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά.