Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού -Αρωματικά και τραγανά, τέλεια για τον καφέ
Τα κουλουράκια είναι η εύκολη και νόστιμη λύση αν θέλετε να έχετε πάντα κάποιο γλυκό σνακ στο τραπέζι σας.
Ακόμη κι αν διανύουμε περίοδο νηστείας οι μαγειρικές επιλογές είναι πολλές αφού, τόσο σε γλυκά, όσο και αλμυρά σνακ, έχουμε την πολυτέλεια να φτιάξουμε λαχταριστές συνταγές χωρίς να είναι αναγκαία η προσθήκη ζωικών υλικών.
Έτσι, για σήμερα ετοιμάζουμε κουλουράκια λααδιού, νηστίσιμα και τραγανά, με πλούσιο άρωμα και τέλεια γεύση.
Τα κουλουράκια είναι ιδανικά για τον πρωινό καφέ, το γραφείο, ακόμη και για το σχολείο. Είναι τραγανά και πεντανόστιμα, γίνονται εύκολα και γρήγορα ενώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα του φούρνου.
Δείτε τη συνταγή για τα κουλουράκια λαδιού βήμα -βήμα παρακάτω
Υλικά
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1μιση κούπα ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ σόδα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Μια συσκευασία αλεύρι για όλες τις χρήσεις (δεν θα χρειαστεί όλο)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (προσοχή γιατί θα αφρίσει) και ενώνουμε τα δύο υγρά μείγματα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και με σταθερές κινήσεις ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μας.
Ρίχνουμε το αλεύρι με προσοχή καθώς ζυμώνουμε ενώ αν δούμε πως το μείγμα σφίγγει δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μεν σφιχτή αλλά να διατηρεί το λάδι της.
Αφού τελειώσουμε με το ζύμωμα πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.