Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για αφράτο κέικ -Με άρωμα βανίλιας και πορτοκαλιού

Το κέικ είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων για κάθε στιγμή της ημέρας.

Οι συνταγές για κέικ στο διαδίκτυο είναι πολλές και ανάλογα τα γευστικά μας γούσταμπορούμε να βρούμε από σοκολατένια κέικ, μέχρι κέικ λαδιού με λεμόνι.

Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για κέικ βουτύρου, αφράτο και αρωματικό, εύκολο και ιδιαίτερα νόστιμο.

Για να το ετοιμάσετε θα χρειαστείτε μεταξύ άλλων αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά, βανίλιες, γάλα και ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Θα χρειαστεί να το ψήσετε για περίπου 45 με 50 λεπτά και αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για έξτρα γεύση.

Δείτε τη συνταγή για το κέικ βουτύρου

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κσ baking powder
  • 2 φλ ζάχαρη
  • 250 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1-1 1/4 φλ γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε 1 φλ γάλα και τμηματικά τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειάζεται αραίωση, βάζουμε μέχρι 1/4 φλ γάλα ακόμα.

Μεταφέρουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλισμένη με αλεύρι και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180⁰ C γύρω περίπου για 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Για να δούμε αν έχει ψηθεί μέσα, με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε το εσωτερικό κι αν βγει στεγνή το αποσύρουμε από τον φούρνο.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.