Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για κέικ κανέλας: Το τέλειο γλύκισμα για τα φθινοπωρινά απογεύματα

Αν το φθινόπωρο είχα άρωμα αυτό θα ήταν σίγουρα το άρωμα της κανέλας, για αυτόν τον λόγο, ανακαλύψαμε μια συνταγή για κέικ με σιροπιαστό γλάσο
κανέλας.

Τα κέικ είναι οι εύκολες γλυκές λύσεις, πόσο μάλλον αν τα ντουλάπια της κουζίνας ή το ψυγείο δεν έχει κάτι γλυκό όταν ξεκινούν οι λιγούρες.

Το κέικ, σε κάθε του εκδοχή, είναι ιδανικό, τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους, αφού συνδυάσει τέλειο άρωμα, γεύση και υφή.

Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς ετοιμάζουμε μια άκρως φθινοπωρινή συνταγή για τα φουρνίσματα της περιόδου, όχι μόνο για να απολαύσετε με τον καφέ σας αλλά και για να μοσχοβολήσει το σπίτι άρωμα κανέλας.

Κέικ κανέλας με σιροπιαστό γλάσο

Υλικά

Για το κέικ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κουτάλι και ισοπεδωμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού πλήρες γάλα

Για το γλάσο σιροπιού

  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 κούπας νερό
  • 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψάκι μας.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ενσωματώνοντάς τα πλήρως μεταξύ τους.

Χτυπάμε στο μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το γάλα και το βάζουμε μέσα στο ταψί μας. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο.

Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο. Αφήστε 20 λεπτά να παγώσει.

Όσο κρυώνει το κέικ, φτιάξτε το γλάσο κανέλας. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά το μείγμα.

Γυρίζουμε το κέικ σε μια σχάρα πάνω από ένα πιάτο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανοίξτε τρύπες σε όλο το κέικ και στη συνέχεια περιχύστε με το γλάσο σιροπιού κανέλας.

Κόβουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!