Κέικ σοκολάτας για όσους νηστεύουν

Εύκολο κέικ σοκολάτας με 4 υλικά -Τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο

Αν υπάρχει ένα σνακ που υπόσχεται αφενός να μας χορτάσει και αφετέρου να μας «γλυκάνει» αυτό είναι σίγουρα το κέικ.

Οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο είναι πολλές και μάλιστα, ανάλογα τα γευστικά σας γούστα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά και να απολαύσετε ένα αφράτο κομμάτι, γεμάτο άρωμα και γεύση.

Στην προκειμένη περίπτωση εμείς ανακαλύψαμε μια συνταγή για κέικ με σοκολάτα, τη γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, με τέσσερα υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.

Η περιέχει κακάο, αλεύρι ολικής άλεσης, υλικό που το καθιστά και υγιεινό, ζάχαρη καρύδας και ανθρακούχο νερό.

Η συνταγή είναι από το προφίλ της Emily Vagia και εκτός από νόστιμη είναι και πανεύκολη.

Δείτε τη συνταγή για το σοκολατένιο κέικ

Υλικά

  • 190 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 36 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 195 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 237 ml ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνουμε σε ταψάκι ή φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε την εύκολη και ιδιαίτερη γκανάς ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας λιωμένο, 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη και 4 κ.σ. maple syrup ή μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κέικ και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.