Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για σοκολατογλυκό ψυγείου με 3 υλικά -Η απόλυτη απόλαυση σε 10 λεπτά

Αναζητάτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατογλυκό που δεν απαιτεί ψήσιμο και με μόλις 3 υλικά;

Το σοκολατογλυκό ψυγείου είναι η ιδανική επιλογή για εσάς! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα λεπτά και τα παρακάτω υλικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό θαύμα που θα εντυπωσιάσει όλους στο σπίτι.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μπισκότα digestive (ή μπισκότα της επιλογής σας)

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα: Ξεκινάμε λιώντας τη σοκολάτα. Μπορούμε να τη λιώσουμε είτε σε μπεν μαρί (τοποθετώντας ένα μπολ πάνω από κατσαρόλα με ζεστό νερό) είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα για να μην καεί. Όταν η σοκολάτα λιώσει πλήρως, αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος: Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή και να έχει την υφή σαν σαντιγί. Αυτό θα προσδώσει στο γλυκό την απαλή και κρεμώδη υφή του.
  3. Συνδυάζουμε τα υλικά: Όταν η σοκολάτα και η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμες, προσθέτουμε την κρέμα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
  4. Προετοιμάζουμε τα μπισκότα: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ ψιλά, για να διατηρηθεί η τραγανή υφή τους). Αν προτιμάτε, μπορείτε να αφήσετε μεγαλύτερα κομμάτια για να δώσετε επιπλέον υφή στο γλυκό.
  5. Φτιάχνουμε τα στρώματα: Στην βάση ενός ταψιού ή πυρέξ, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας και κρέμας πάνω από τα μπισκότα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  6. Ψυγείο και… έτοιμο! Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες (ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα) μέχρι να σφίξει και να έχει τη σωστή υφή.