Συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί -Απλή και πεντανόστιμη
Οι πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που συνδυάζει τις γεύσεις των δύο λαχανικών σε μια νόστιμη και θρεπτική συνταγή.
Το γιαχνί είναι μια μαγειρική μέθοδος που περιλαμβάνει βράσιμο λαχανικών ή κρεάτων με ντομάτα, κρεμμύδι και μπαχαρικά, δίνοντας στο πιάτο μια πλούσια και πικάντικη γεύση.
Οι πατάτες, οι οποίες είναι ακαταμάχητα νόστιμες, απορροφούν τη γεύση της σάλτσας και γίνονται μαλακές και ζουμερές, ενώ οι μελιτζάνες προσφέρουν μια αλμυρή και ελαφρώς γλυκιά νότα στο πιάτο. Πρόκειται για ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.
Δείτε τη συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί:
Υλικά:
- 600 γρ. πατάτες
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι καλής ποιότητας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Ετοιμασία
Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφα μέτρια κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, σκόρδα και τις ντομάτες.
Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πατάτες για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξύδι, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 200 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τη συνταγή βρήκαμε στο altis.com.gr, όπου προτείνεται να σερβίρουμε με φέτα.