Τρουφάκια/Φωτογραφία: Shutterstock

Τρουφάκια με 3 υλικά: Νόστιμα και σοκολατένια με πανεύκολη συνταγή

Υπάρχει πιο λαχταριστό γλυκό από τα τρουφάκια;

Τα τρουφάκια είναι ένα ευρέως γνωστό γλυκό, φημισμένο για την ευκολη συνταγή του και, είτε αγαπάτε εκείνα με τους ξηρούς καρπούς είτε εκείνα με την καρύδα, σίγουρα θα βρείτε εκείνη που ταιριάζει στα δικά σας γευστικά γούστα.

Άλλωστε, οι συνταγές είναι πολλές, αξίζει όμως να πούμε πως, τα σοκολατένια τρουφάκια πάντοτε κερδίζουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων, μικρών και μεγάλων.

Με μια έρευνα ανακαλύψαμε μια συνταγή για τα πιο λαχταριστά τρουφάκια και, εκτός από το νόστιμο αποτέλεσμα, αξίζει να την δοκιμάσετε αφού έχει μόνο τρία υλικά και πανεύκολη εκτέλεση.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μπισκότα, πραλίνα φουντουκιού και κουβερτούρα για την επικάλυψη.

Δείτε τη συνταγή για τα τρουφάκια

Υλικά

  • 250 γρ μπισκότα της επιλογής σας
  • 180 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 80 γρ κουβερτούρα σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα με την πραλίνα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα φαγητοδοχείο και το παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα τρουφάκια. Τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη, τα παιρνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα και τα στήνουμε σε μια λαδόκολλα.

Αφήνουμε την κουβερτούρα να παγώσει πάνω στα τρουφάκια. Τα συντηρούμε στο ψυγείο για έως και 15 μέρες.

** Η συνταγή είναι από το coolartisan