Πεντανόστιμη κοτόσουπα με μυστικό υλικό: Η τέλεια συνταγή για κρυολογήματα
Οι σούπες είναι σίγουρα οι αδυναμίες μας, πόσο μάλλον όταν η θερμοκρασία πέφτει.
Είτε βελούδινες, είτε με φιδέ και μπόλικο λεμόνι, οι σούπες είναι το ιδανικό φαγητό του χειμώνα, όχι μόνο επειδή είναι ζεστές αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα θρεπτικές.
Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και ιδιαίτερα γευστική αφού έχει όλα εκείνα τα υλικά μέσα που έχουν την ικανότητα να νοστιμίσουν ένα πιάτο.
Φυσικά δεν πρόκειται για ακόμη μια κοινή σούπα αλλά μια μοναδική συνταγή με ένα υλικό «έκπληξη» που θα δώσει ένταση σε κάθε κουταλιά. Πρόκειται για το τζίντζερ, το οποίο όχι μόνο θα κάνει ελάχιστα πιο spicy τη σούπα σας, θα την μετατρέψει στο πιο δραστικό «φάρμακο» για το κρυολόγημα.
Δείτε τη συνταγή για τη σούπα παρακάτω
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα
- 6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σταυρωτά σε πολύ λεπτές ροδέλες
- ένα μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σταυρωτά σε λεπτές ροδέλες, περίπου όσο το σκόρδο
- 10 φλιτζάνια νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κιλό μικρές γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες σταυρωτά σε ροδέλες
- Μια κούπα κοφτό μακαρονάκι
- 3 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- ενα τεμάχιο ζωμό λαχανικών
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το τζίντζερ και το νερό. Προσθέστε αλάτι και μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σφιχτό και μαγειρεμένο, περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να κρυώσει λίγα λεπτά.
Προσθέστε γλυκοπατάτες και ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν και τα ζυμαρικά να είναι al dente, περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια. Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες και τα ζυμαρικά, προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τον ζωμό. Δοκιμάστε τη σούπα, εάν χρειάζεται περισσότερο αλάτι προσθέστε. Για το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε μαϊντανό, βάλτε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βάλτε λίγο τυρί κρέμα.