Κεφτεδάκια: Η συνταγή για τραγανή εξωτερική κρούστα και ζουμερή γέμιση

Κεφτεδάκια: Η συνταγή για τραγανή εξωτερική κρούστα και ζουμερή γέμιση

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύουν, ιδίως οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι.

Τραγανά και αρωματικά, μπορείτε να τα απολαύσετε σε κάθε εκδοχή τους, ωστόσο, όταν είναι τηγανητά, έχουν έξτρα χάρη.

Όπως κάθε φαγητό, έτσι και τα κεφτεδάκια, για να βγουν απολαυστικά και νόστιμα, έχουν μερικά μυστικά. Από τα υλικά που θα επιλέξετε, τον χρόνο που θα αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί και να «δέσει», μέχρι και στον τρόπο που θα τα μαγειρέψετε, τα κεφτεδάκια άπαξ και βγουν σωστά, μπορούν να ικανοποιήσου και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

6 μυστικά για τέλεια κεφτεδάκια

Ξεκινώντας, κατά τη διάρκεια του ζυμώματος πρέπει ο κιμάς να είναι αφράτος και αυτό θα το πετύχετε «σπάζοντας» τις ίνες του κιμά με λίγο ξύδι στο ζύμωμα. Το ξύδι θα μαλακώσει τις ίνες του κρέατος και κάθε μπουκιά έπειτα θα είναι ιδιαίτερα αφράτη.

Βέβαια, όταν μιλάμε για κεφτεδάκια, καταλαβαίνουμε πως τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, έχουν βασικό ρόλο. Η πάπρικα θα νοστιμίσει τον κιμά, το αλατοπίπερο θα δώσει γεύση ενώ η αποξηραμένη ρίγανη αλλά και ο δυόσμος, αν είναι στα γευστικά σας γούστα, θα κάνουν τα κεφτεδάκια σας ακόμη πιο λαχταριστά και μοναδικά.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει το ψωμί που θα βάλετε στο μείγμα. Το μπαγιάτικο ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σας πιο αφράτα αφού θα ρουφήξει όλα τα ζουμιά, σε αντίθεση με το μαλακό ή φρέσκο ψωμί που «σφίγγει» τη ζύμη.

Η επιλογή του κιμά: Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ακόμη ένα μυστικό για να βγουν τα κεφτεδάκια σας πιο νόστιμα, με πλούσια γεύση, είναι να προσθέσετε δύο είδη κιμά. Ο μοσχαρίσιος και ο χοιρινός κιμάς συνδυαστικά θα δώσουν περισσότερη «ένταση», ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι δική σας, ανάλογα τις διατροφικές σας συνήθειες και τα γευστικά σας γούστα.

Τέλος, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το τηγάνισμα. Αφενός το λάδι πρέπει να καίει τη στιγμή που θα βάλετε τα κεφτεδάκια σας, αφετέρου, θα πρέπει να τα αλευρώσετε καλά πριν, ώστε να έχετε αυτή τη μοναδική κρούστα.

Δείτε μια συνταγή για κεφτεδάκια

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο multi
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.τ δυόσμο
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • αλάτι/πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά και αφού έχουν ανακατέψει το μείγμα τα αφήνουμε σε ένα σκεπασμένο μπολ ώστε να αναμειχτούν όλα τα υλικά, να «δέσουν» και να βγουν τα αρώματα.

Έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει το λάδι βάζουμε τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 3 με 5 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μια σπάτουλα και θα τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει τα έξτρα λάδια. Έπειτα τα μεταφέρουμε ξανά σε μια καθαρή πιατέλα χωρίς χαρτί. Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε.