Κοκκινιστά σουτζουκάκια σε ένα μόνο σκεύος

Συνταγή για σουτζουκάκια σε ένα σκεύος -Ιδανικό φαγητό για το τραπέζι της Κυριακής

Εύκολη συνταγή για κοκκινιστά σουτζουκάκια που ετοιμάζονται μόνο σε ένα σκεύος.

Τα σουτζουκάκια με το αρωματικό κύμινο που τους δίνει όλη την ιδιαίτερη νοστιμιά και από πάνω τους πέφτει η χυλωμένη κοκκινιστή σάλτσα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων.

Τα σουτζουκάκια είναι ένα φαγητό μπελαλίδικο, καθώς ο κιμάς πρέπει να πλαστεί σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και να περαστεί είτε στο τηγάνι, είτε στο φούρνο πριν μπουν στην κόκκινη σάλτσα για να μαγειρευτούν.

Για να γλιτώσετε χρόνο μπορείτε κατευθείαν να βάλετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα που ετοιμάζεται η σάλτσα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι τόσο νόστιμο. Βάζοντας κατευθείαν τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα να μαγειρευτούν με τη σάλτσα δεν χάνεται τίποτα από τη γεύση τους. Αντίθετα παραμένουν νόστιμα, δεν μαζεύεται πολλά κατσαρολικά και παίρνουν από την αρχή το άρωμα της σάλτσας.

Πριν περάσουμε στη συνταγή να σας δώσουμε τα δικά μας tips που το έχουμε φτιάξει. Καταρχήν, για να είναι πιο νόστιμα τα σουτζουκάκια επιλέξτε δύο ή τρία μείγματα από κιμά -δίνουν καλύτερη ένταση -, φτιάξτε τα σουτζουκάκια λίγο πιο χοντρά -είτε σε κεφτέδες, είτε μακρόστενα - και μόλις τα βάλετε μην ανακατεύεται συνέχεια μέχρι να δέσουν.

Υλικά για τον κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
  • 3 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή χυμό ντομάτας της αρεσκείας σας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτές
  • λίγη ζάχαρη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

    Εκτέλεση
  • Για τον κιμά βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύεται πάρα πολύ καλά μέχρι να δέσει όλο το μείγμα. Δώστε χρόνο στο καλό πλάσιμο για να βγουν ιδιαίτερα αφράτα.
  • Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες ή τον χυμό ντομάτας και όλα τα υίκά για την σάλτσα. Βάζοντας χυμό ντομάτες προσθέτε λίγο νερό στην κατσαρόλα.

Αφού έχετε βάλει όλα τα υλικά για την σάλτσα προσθέτε προσεχτικά τα σουτζουκάκια.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει τουλάχιστον για 45 λεπτά - θα το δείτε με τα σουτζουκάκια μόλις είναι έτοιμα.

Συνοδεύετε το φαγητό σας με ρύζι ή μακαρόνια.