Σουφλέ για το κυριακάτικο τραπέζι

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο -Ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι

Το σουφλέ με μακαρόνια, λαχανικά και τυριά είναι η πιο έξυπνη συνταγή αν θέλει κανείς να φτιάξει ένα εύκολο και χορταστικό φαγητό.

Τα ζυμαρικά φούρνου είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, παρασκευασμένο συνήθως με λαζάνια, πέννες ή ριγκατόνι, με επικάλυψη σάλτσας και τυριών, που ψήνεται στον φούρνο.

Οι πιθανές εκδοχές είναι αμέτρητες, και μπορεί κανείς να προσαρμόσει εύκολα το νόστιμο πιάτο στις προσωπικές του προτιμήσεις και γεύσεις.

Για τη σημερινή συνταγή- της Μένιας Στεφοπούλου από τις «Χρυσές Συνταγές»- έχουμε επιλέξει πένες, ενώ μέσα στο σουφλέ προσθέτουμε λαχανικά και κρέμα με τυρί.

Η συνταγή είναι ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 2 μελιτζάνες μακρόστενες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

  • 3 αβγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε  τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν.

Βουτυρώνετε το πυρέξ. Ανακατεύετε τις πένες και τα λαχανικά και μεταφέρετε στο πυρέξ. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον δυόσμο. Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45′ μέχρι να ροδίσει το σουφλέ.