Συνταγή για λαχανόρυζο, για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε
Το λαχανόρυζο είναι ένα εξαιρετικό φαγητό για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι θέλετε να μαγειρέψετε ή δεν έχετε έμπνευση για κάποιο πιο «γκουρμέ» πιάτο.
Για το λαχανόρυζο θα χρειαστείτε μερικά λαχανικά που υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας, ρύζι καρολίνα και ένα λάχανο της επιλογής σας, είτε πράσινο, είτε κόκκινο.
Η εκτέλεση της συνταγής είναι ιδιαίτερα εύκολη και θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά για να την φτιάξετε. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά της αρεσκείας σας, η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι εύκολη, απλή και ισιαίτερα εύκολη, όχι μόνο για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι φαγητό να φτιάξετε αλλά και τις ημέρες που το ψυγείο χρειάζεται μια ανανέωση.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το λαχανόρυζο
Συνταγή για λαχανόρυζο
Υλικά
- Μισό φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1 μικρό λάχανο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 κ.γλ πελτέ ντομάτας
- άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι -πιπέρι
- Νερό
- Λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε κρεμμύδι και πράσο. Προσθέτουμε και το λάχανο κομμένο. Μόλις μαραθούν τα λαχανικά μας προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό (αν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά μετά), βάζουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να βράσει. Μαγειρεύουμε περίπου για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσουν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με άνηθο και λεμόνι.