Συνταγή για την πιο εύκολη μακαρονάδα al limone -Με λεμόνι και σκόρδο, έτοιμη σε 10 λεπτά
Αν νομίζεις πως έχεις δοκιμάσει τα πιο νόστιμα ζυμαρικά κάνεις λάθος. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα είναι η «al limone» με λεμόνι και σκόρδο. Ετοιμάζεται σε 10 λεπτά και απαιτεί μόνο λίγα υλικά που συνήθως έχεις ήδη στο σπίτι. Ιδανική για μια γρήγορη λύση όταν επιστρέφεις αργά στο σπίτι.
Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς σπαγγέτι ολικής άλεσης (ή ό,τι ζυμαρικά θέλεις), λεμόνι και ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγο τσίλι, μαϊντανό και προαιρετικά λίγο βούτυρο.
Το μυστικά για τέλεια μακαρονάδα al limone είναι να βράσεις τα ζυμαρικά σου σε λιγότερο νερό από ότι συνήθως (στο μισό) έτσι ώστε αυτό να γίνει ελαφρώς πιο κρεμώδες από το άμυλο και να κάνει πιο ωραία την λεμονάτη σάλτσα.
Υλικά:
- 300 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.γ. μαϊντανό
- 1/2 κ.σ. βούτυρο (φυτικό)
- τριμμένη φυτική παρμεζάνα (αν θέλεις)
Εκτέλεση:
- Ξεκίνα βράζοντας σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σου. Βρασ'τα 2 λεπτά λιγότερο. Στράγγισέ τα και κράτα το νερό.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό ζέστανε το ελαιόλαδο. Ρίξε το σκόρδο και το τσίλι. Ανακάτεψε για 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Βάλε και τα μισά λεμόνια στο τηγάνι σου για ακόμα περισσότερη λεμονάτη γεύση.
- Ρίξε μέσα λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά σου.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και ρίξε από πάνω και λίγο μαϊντανό. Ρίξε και το βούτυρο και ανακάτεψε.
- Βγάλε στην άκρη και σέρβιρε με λίγο παραπάνω μαϊντανό και τριμμένη φυτική παρμεζάνα αν θέλεις.
Δείτε τη συνταγή από το Instagram της Έμιλυ Βαγιά: