Φωτογραφία: Shutterstock

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, σαν ιταλικού εστιατορίου

Μια νόστιμη μακαρονάδα είναι πάντα ένα λαχταριστό πιάτο, ιδίως μετά από μια ημέρα σαν τη Τσικνοπέμπτη.

Τα ζυμαρικά είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές comfort food παγκοσμίως. Χάρη στην ευελιξία τους και την ευκολία στην προετοιμασία τους ένα πλούσιο πιάτο με μακαρόνια δεν το βαριόμαστε ποτε.

Οι πιθανοί γευστικοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και μπορούμε να πειραματιστούμε κατά καιρόυς με πλήθος από σάλτσες, γαρνιτούρες και υφές.

Μπορεί οι συνταγές για σάλτσα να είναι πολλές, και η αλήθεια είναι πως κάθε νοικοκυριό έχει τη δική της παραλλαγή, εμείς όμως έχουμε την πιο εύκολη.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κρεμμύδι και σκόρδο, κόκκινη σάλτσα και τα μπαχαρικά σας.

Δείτε τη συνταγή για την εύκολη σάλτσα μακαρόνια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανος
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 3 μικρά μπαχάρια
  • 2 δάφνες
  • αλάτι/ πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • ελαιόλαδο
  • Κεφαλοτύρι
  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα των μπαχαρικών μας. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας σε σκόνη.

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα μπαχάρια με τη δάφνη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να «δέσει» η σάλτσα. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και τρίβουμε λίγο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.