Φωτογραφία: Shutterstock

Εύκολη συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια και τυριά -Με κρεμώδη υφή και τέλεια γεύση

Τα μακαρόνια είναι σίγουρα ένα προϊόν που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν σε κάθε εκδοχή τους.

Είτε σε σαλάτα, είτε με κρέμα γάλακτος, είτε με κιμά, τα μακαρόνια είναι η ευκολότερη -και πιο γευστική επιλογή που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα γεύμα για να ικανοποιήσετε, τόσο την πείνα σας, όσο και τους αγαπημένους σας.

Η σημερινή συνταγή έχει πρωταγωνιστή τα ζυμαρικά αλλά όχι με κάποια σάλτσα. Αντιθέτως, ετοιμάζουμε την αγαπημένη συνταγή μας, το σουφλέ, το οποίο όχι μόνο είναι εύκολο, είναι χορταστικό και πεντανόστιμο.

Για τη συνταγή προτείνουμε τις πέννες για ζυμαρικά ωστόσο μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά ανάλογα με τις γεύσεις σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε αλλαντικά της αρεσκείας σας, εμείς πάλι επιλέξαμε μόνο τυριά.

Τέλος, αντί για κρέμα γάλακτος το σουφλέ έχει μπεσαμέλ, η οποία θα χαρίσει στο φαγητό σας πιο «γεμάτη» γεύση και κρεμώδη υφή.

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά

Υλικά

  • 250 γρ. μαγειρεμένα ζυμαρικά πένες
  • 110 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 210 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει στον φούρνο
  • Φρυγανιά για το πασπάλισμα

Για τη μπεσαμέλ

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά -σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα και μετά προσθέτουμε σιγά -σιγά το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα δύο είδη τυριών και τους κρόκους.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα μείγμα και ανακατέψτε καλά μαζί με τα αλ ντέντε βρασμένα ζυμαρικά σε αυτό το μπολ και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα ταψί και πασπαλίστε από πάνω τη φρυγανιά. Βάλτε το ταψί σας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και μόλις το σουφλέ σας ροδίσει είναι έτοιμο.