Συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια, σαν της ταβέρνας -Το μυστικό για να βγουν τραγανά
Από τα αγαπημένα ορεκτικά του ελληνικού τραπεζιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τηγανητά κολοκυθάκια.
Τραγανά και πεντανόστιμα, τα κολοκυθάκια βρίσκονται στη λίστα με τις πρώτες επιλογές μας σε κάποια έξοδο σε ταβέρνα. Είναι ο τέλειος μεζές, με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Εκτός από την ταβέρνα όμως, τα κολοκυθάκια μπορούν αν γίνου εξίσου εύκολα και στο σπίτι, αρκεί να ακολουθήσει κανείς κάποια βήματα ώστε να πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα.
Δείτε πώς θα φτιάξετε τα πιο τραγανά κολοκυθάκια
Υλικά
- 3 -4 κολοκυθάκια
- 1 κούπα αλεύρι
- λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας
- αλάτι/πιπέρι/ σκόνη σκόρδο
- λάδι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και αλατίστε τα καλά και αφήστε τα για 10 λεπτά σε ένα μπολ. Επειτα, αφού βγάλουν τα νερά τους στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και σκόνη σκόρδο και προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Περάστε τα κολοκυθάκια από μέσα μέχρι να αλευρωθούν καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι που το λάδι θα έχει κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει και τα έχουμε βουτήξει σε νερό. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές αφαιρούμε από το λάδι και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι.