Συνταγή για ομελέτα φούρνου με λίγα υλικά -Το γρήγορο φαγητό για μετά την παραλία
Η ομελέτα φούρνου είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει.
Αν η ημέρα σας έχει ξεκινήσει σε μια παραλία και η διάθεσή σας κατά την επιστροφή στο σπίτι έχει κάνει περίπατο, η ομελέτα φούρνου είναι το γρήγορο φαγητό που θα ετοιμάσετε και θα σας χορτάσει σίγουρα.
Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη μας αφού, όχι μόνο γίνεται στο λεπτό, είναι θρεπτική, χωρίς περιττά λάδια αλλά και με λαχανικά.
Με πλούσια γεύση και τέλεια αρώματα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά στα δικά σας γευστικά γούστα αλλά και να προσθέσετε στην ομελέτα ό,τι έχετε στο ψυγείο.
Δείτε τη συνταγή για την ομελέτα φούρνου
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- Μανιτάρια
- Ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλα
- Τριμμένη gouda
- αλάτι/ πιπέρι
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρουν χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά μας, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί μας, ανακατεύουμε και βάζουμε μαζί το μείγμα με τα λαχανικά μας και τη γαλοπούλα.
Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά και μόλις δούμε πως παίρνει ένα ωραίο χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.