Κορμός σοκολάτας

Συνταγή για κορμό μήλου με σοκολάτα -Χωρίς ζάχαρη και μόνο 3 υλικά

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πλέον εύκολα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα στο σπίτι και να έχεις πάντα ένα λαχταριστό γλύκισμα για κάθε στιγμή της ημέρας.

Η σοκολατένια υφή του σε συνδυασμό με το τραγανό μπισκότο απογειώνουν τη γεύση και χαρίζουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που σίγουρα θες να δοκιμάσεις.

Ο σεφ Παναγιώτης Παπαδάκης δείχνει πώς να κάνεις τον πιο λαχταριστό κορμό με μόνο τρία υλικά. Eύκολα και σε λίγα λεπτά, θα έχεις έτοιμο το πιο σοκολατένιο γλυκό χωρίς ζάχαρη, με υλικά που σίγουρα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.

Συνταγή για κορμό σοκολάτας με γεύση μήλου, χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

  • 5 κόκκινα μήλα (600 γρ.)
  • 350 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • 400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1,5 πακέτο)

Προαιρετικά: Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα μήλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τα μήλα με ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε μεμβράνη σε πυρέξ (20x11 εκ.), ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε και κλείνουμε με μεμβράνη.
  • Ψύχουμε 3-4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με ινδοκάρυδο.

Ο κορμός χωρίς ζάχαρη είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!