Συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα της Σαρακοστής με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο
Αυτή η συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδο είναι η απόλυτη νηστίσιμη επιλογή για τη Σαρακοστή.
Απλή, γρήγορη και γεμάτη γεύση, ιδανική για μια καθημερινή, νόστιμη και υγιεινή γεύμα. Το άρωμα του σκόρδου και της ντομάτας δημιουργεί μια σάλτσα που αναδεικνύει την απλότητα των υλικών, χωρίς να χρειάζεστε πολλά για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο.
Τα υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. μακαρόνια
- 4 μέτριες ντομάτες (ή 1 κονσέρβα τριμμένες ντομάτες)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράστε τα μακαρόνια: Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει άρωμα (προσοχή να μην καεί το σκόρδο).
Προσθέστε την ντομάτα: Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες (ή την κονσέρβα ντομάτας) στην κατσαρόλα με το σκόρδο. Αλατίστε και πιπερώστε, και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη για να εξισορροπήσετε την οξύτητα της ντομάτας. Αφήστε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα: Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τα βρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αν η σάλτσα είναι λίγο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό που κράτησατε από τα μακαρόνια για να τη δέσετε καλύτερα.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα μακαρόνια και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη για έξτρα άρωμα.