Μοναστηριακή συνταγή για ζυμαρικά με χταπόδι για το τραπέζι της Κυριακής
Εύκολη και νόστιμη συνταγή, για το κυριακάτικο τραπέζι, με ζυμαρικά και χταπόδι για όσους νηστεύουν
Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, αυτή την περίοδο, νηστεύει βγάζοντας το κρέας και τα παράγωγα τους από το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής. Πολλές φορές το κρέας είναι η εύκολη λύση για το καθημερνό φαγητό, ενώ το έχουμε συνδέσει απόλυτα με τα οικογενειακά ή φιλικά κυριακάτικα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε στρώνοντας τραπέζι και προσκαλώντας δικούς σας ανθρώπους για το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής.
Στη μοναστηριακή κουζίνα, που δίνει έμφαση στην πρώτη ύλη, μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες και νόστιμες συνταγές. Τα θαλασσινά παντρεύονται με τα ζυμαρικά και τα όσπρια δίνοντας ένα εξαίσιο αποτέλεσμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Είτε νηστεύετε, είτε όχι η συνταγή για ζυμαρικά με χταπόδι, από τη μοναστηριακή κουζίνα, είναι η τέλεια επιλογή για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή έτσι ώστε να μην περάσετε πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα.
Υλικά
1,5 κιλό χταπόδι
2 σκελίδες σκόρδο
600γρ ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χυμό ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
γαρύφαλλο (προαιρετικά)
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το χταπόδι -αν θέλετε μπορείτε να το έχετε κόψει σε κομμάτια.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα,αλάτι, πιπέρι και το γαρύφαλλο.
Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το χταπόδι και η σάλτσα να έχει δέσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με το χταπόδι και να τα ανακατέψετε για 2- 3λεπτά. Αλλιώς σερβίρεται τα μακαρόνια και προσθέτετε την σάλτσα με το χταπόδι.