Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με λίγα υλικά -Εύκολη και νόστιμη συνταγή
Η μανιταρόπιτα είναι μια από εκείνες τις πίτες που συνδυάζουν μοναδικά τη νοστιμιά, την απλότητα και τη θρεπτική αξία. Με τη ζουμερή, αρωματική της γέμιση και το τραγανό ή αφράτο φύλλο που την αγκαλιάζει, κερδίζει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά.
Το άρωμα των φρέσκων μανιταριών, η βελούδινη υφή τους και η γήινη γεύση τους απογειώνονται με μυρωδικά όπως θυμάρι, ρίγανη ή ακόμα και λίγο δεντρολίβανο. Το φύλλο -είτε σπιτικό, είτε έτοιμο- συμπληρώνει τέλεια το σύνολο, προσθέτοντας τραγανότητα και πλούσια υφή.
Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας
Η μανιταρόπιτα eίναι μια ευέλικτη λύση για πολλές περιστάσεις:
- Ορεκτικό στο οικογενειακό τραπέζι
- Ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό με μια πράσινη σαλάτα
- Θρεπτικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο
- Ιδανική επιλογή για νηστεία, αφού δεν περιέχει ζωικά προϊόντα και παραμένει εξαιρετικά χορταστική
Η απλότητα της παρασκευής της την καθιστά αγαπημένη επιλογή για όσους θέλουν κάτι νόστιμο, χωρίς πολύ κόπο. Με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείς να έχεις μια πίτα έτοιμη για ψήσιμο, που θα γεμίσει το σπίτι με λαχταριστά αρώματα.
Η συνταγή είναι από το Cookpad και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ. μανιτάρια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια
- Λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- 1 Αυγό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το να κόψουμε όλα τα υλικά μας. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει το λάδι μας. Το λάδι το βάζουμε ανάλογα με της προτιμήσεις μας. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν αρκετά καλά. Αποσύρουμε απο το μάτι της κουζίνας.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (το ανοίγουμε και λίγο με τα χέρια). Απλώνουμε την γέμιση, να καλύψει όλα τα σημεία του φύλλου. Βάζουμε και το άλλο φύλλο απο πάνω και κλείνουμε τα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Με πινέλο λαδώνουμε όλοι την επιφάνεια και αν θέλουμε χτυπάμε ένα αυγό και το αλείφουμε και αυτό -αν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμη.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς. Μόλις ροδίσει το φύλλο η πίτα είναι έτοιμη!