κουλουράκια πορτοκαλιού

Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με 4 υλικά -Μυρωδάτα και νόστιμα

Δοκιμάσαμε μια πολύ εύκολη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού, τα οποία σίγουρα θα λατρέψετε.

Η ελληνική κουζίνα, με τη βαθιά της σύνδεση με τη φύση και τα φρέσκα υλικά, προσφέρει μια πληθώρα γεύσεων που αναδεικνύουν την παράδοση αλλά και την καινοτομία.

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές, συνδυάζοντας την αρωματική φρεσκάδα του πορτοκαλιού με την απλότητα και τη νοστιμιά του ελαιόλαδου και της ζάχαρης.

Η συγκεκριμένη συνταγή, την οποία βρήκαμε στο cookpad, είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να απολαύσουμε μια σπιτική λιχουδιά, χωρίς να απαιτείται πολύπλοκο μαγείρεμα ή ειδικές δεξιότητες στην κουζίνα.

Νηστίσιμα κουλουράκια με 4 υλικά:

Υλικά

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 25-30 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες μαγειρέματος

Πλένουμε το πορτοκάλι, αφαιρούμε τις άκρες, το κόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια που μπορεί να έχει και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Μπορεί να πάρει αλεύρι ανάλογα με το μέγεθος του πορτοκαλιού, αλλά θέλουμε το ζυμάρι να πλάθεται εύκολα και ας κολλάει λίγο.

Αλείφουμε με λίγο λάδι τα χέρια μας, πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.