Χαλβάς

Συνταγή για απλό και νόστιμο χαλβά με ταχίνι με 3 μόνο υλικά

Με την Καθαρά Δευτέρα να πλησιάζει, ήρθε η ώρα για έναν γλυκό αλλά υγιεινό χαλβά με ταχίνι.

Ένα παραδοσιακό γλυκό που συνδυάζει την αυθεντική γεύση με τη θρεπτική αξία. Φτιαγμένος με λίγα και απλά υλικά, είναι ιδανικός για να απολαύσετε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με γεύση και παράδοση. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση.

Εύκολη συνταγή για χαλβά με ταχίνι

Υλικά:

  • 1 φλ. ταχίνι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι (χονδρό)
  • 1/4 φλ. φυτικό λάδι (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή κανέλα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέστε το ταχίνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Ρίξτε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνεχώς για να μην κάνει σβώλους. Αν θέλετε, προσθέστε το λάδι και τη βανίλια για έξτρα γεύση.
  • Συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Μόλις ο χαλβάς έχει την επιθυμητή υφή, απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίξτε το σε ένα ταψάκι ή φόρμα, το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρώς.
  • Αφήστε τον να κρυώσει και σερβίρετε με ξηρούς καρπούς ή κανέλα, αν θέλετε.