Το μυστικό για το πιο πηχτό ρυζόγαλο: Η παραδοσιακή συνταγή που θυμίζει γλυκό της γιαγιάς
BOVARY ⸻ 24 FEB 2025
Το ρυζόγαλο είναι το αγαπημένο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της παράδοσης με την απλότητα. Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο πηχτό και κρεμώδες ρυζόγαλο που θα εντυπωσιάσει τους πάντες, ακολούθησε αυτήν την εύκολη συνταγή με το μυστικό για την τέλεια υφή.
Είτε για το καθημερινό σου γεύμα, είτε για ένα γλυκό που θα ταξιδέψει τη μνήμη σου σε παιδικές εποχές, το ρυζόγαλο με κορν φλάουερ είναι η ιδανική επιλογή.
Μια εύκολη συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ρύζι (κατά προτίμηση ρύζι για γλυκά, όπως το γλασέ)
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλεις)
- 1/2 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ (για να γίνει πηχτό)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράσε το ρύζι: Βάλε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με το νερό και βράσε το για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό. Ανακάτεψε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Πρόσθεσε το γάλα: Ρίξε το γάλα στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι και ανακάτεψε. Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
- Δέσιμο με κορν φλάουερ: Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο γάλα και ανακάτεψε να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα με το ρυζόγαλο και συνέχισε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Προσθήκη ζάχαρης και βανίλιας: Ρίξε τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν τη χρησιμοποιείς) και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σερβίρισμα: Μόλις το ρυζόγαλο πήξει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή, σβήσε τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις. Αν θέλεις, πασπάλισε με κανέλα ή γαρνίρισε με ξηρούς καρπούς για έξτρα γεύση.
Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο πηχτό και κρεμώδες ρυζόγαλο είναι να προσθέσεις κορν φλάουερ στην παρασκευή του. Το κορν φλάουερ βοηθάει να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει την τέλεια υφή χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος μαγειρέματος.