Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι, έτοιμη σε 15 λεπτά

Η τυρόπιτα είναι το σνακ που μπορεί να καταναλωθεί όποια ώρα της ημέρας θέλετε.

Είτε σαν πρωινό, είτε σαν σνακ στο γραφείο και το σχολείο, η τυρόπιτα είναι η πιο εύκολη λύση, πόσο μάλλον αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε πριν ή μετά τη δουλειά.

Εκτός από την τέλεια γεύση της, η τυρόπιτα έχει και ιδιαίτερα εύκολη εκτέλεση, όποια εναλλακτική συνταγή κι αν επιλέξετε, πόσο μάλλον αν αναζητήσετε εκείνες με τα λίγα υλικά.

Με μια έρευνα εμείς βρήκα μια τυρόπιτα που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να είναι έτοιμη και για την οποία θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά. Τα υλικά που πρέπει να έχετε είναι το αυγό, το αλεύρι, το γάλα, η μαγειρική σόδα και η φέτα ενώ το καλύτερο είναι πώς θα χρειαστείτε μονάχα ένα μπολ για να αναμείξετε τα υλικά σας και ένα τηγάνι για να την ψήσετε.

Συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι, έτοιμη σε 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γάλα της επιλογής σου
  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 300 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Πρόσθεσε και το τυρί μέσα και ανακάτεψε καλά. Σε σκεύος αντικολλητικό ρίξε ελάχιστο ελαιόλαδο ίσα-ίσα για να λαδωθεί η επιφάνειά του. Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα το μείγμα της τυρόπιτας.

Σκέπασε με το καπάκι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Μετά από 3-4 λεπτά τσέκαρε να δεις αν έχει ψηθεί η κάτω μεριά της τυρόπιτας. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ψηθεί.

Ακούμπησε ένα πιάτο πάνω από το σκεύος σου αφού του βγάλεις το καπάκι. Γύρνα ανάποδα το σκεύος έτσι ώστε η τυρόπιτα να πέσει στο πιάτο σου. Ρίξε την τυρόπιτα και πάλι στο σκεύος σου με την άψητη μεριά από κάτω.

Σκέπασε με το καπάκι και άφησε για ακόμα 3-4 λεπτά. Τσέκαρε αν ψήθηκε η τυρόπιτα και βγαλ'την. Άφησέ την να κρυώσει 10 λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια.

**Η συνταγή είναι της Emily Vagia