Ρεβύθια γιαχνί: Η εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο
Τα ρεβύθια είναι από τα πιο θρεπτικά -και νόστιμα- όσπρια και, στη μεσογειακή κουζίνα τα συναντάμε με πολλές νόστιμες παραλλαγές.
Η ρεβυθάδα είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές, η οποία μάλιστα είναι ιδανική για την εποχή, αφού μοιάζει με σούπα, καταναλώνεται ζεστή και είναι ιδανική για κρυώματα.
Μια ακόμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε και θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και η οικογένεια και οι φίλοι σας είναι τα ρεβύθια γιαχνί. Η εκτέλεσή της είναι εύκολη και η γεύση της, με την κόκκινη σάλτσα και τα μπαχαρικά θα σας ενθουσιάσει.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα ρεβύθια γιαχνί είναι ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, λάδι, ντοματοχυμό, φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή άνηθο και αλατοπίπερο.
Δείτε τη συνταγή για τα ρεβύθια γιαχνί
Υλικά
- 1/2 κιλό αποφλοιωμένα ρεβίθια
- 4 μικρά ξερά κρεμμύδια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζ. λάδι και λίγο ακόμα για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. ντοματοχυμό
- 1 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Αφήνετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό με 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σόδα. Τα στραγγίζετε, ρίχνετε πάνω τους άλλη μια κουταλιά της σούπας σόδα και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε μισή ώρα και μετά τα ξεπλένετε.
Βράζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό -ίσα να τα σκεπάζει- μαζί με το λάδι, σε σιγανή φωτιά γύρω στα 45 με 50 λεπτά. Κατά το βράσιμό τους αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Έπειτα ψιλοκόψτε όλα τα κρεμμύδια και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι για 3-4 λεπτά. Ρίξτε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε και τον άνηθο (ή το μαϊντανό) ψιλοκομμένο. Ρίψτε τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρουν μαζί 1-2 βράσεις.
** Η συνταγή είναι από το greekcook