Συνταγή για τεμπέλικη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο -Νόστιμη και υγιεινή
Η σπανακοτυρόπιτα είναι σίγουρα ένα από τα φουρνιστά σνακπουόλοι λατρεύουν, τι γίνεται όμως με τη διαδικασία της συνταγής -η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μπελαλίδικη;
Οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο είναι πολλές, ιδίως για ευρέως γνωστά φαγητά ή φουρνιστά. Στην περίπτωση της σπανακοτυρόπιτας μπορείτε να βρείτε συνταγές, εύκολες και δύσκολες με λίγα ή με πολλά υλικά, με ή χωρίς φύλλο.
Εμείς από την άλλη, επειδή λατρεύουμε τα νόστιμα σνακ αλλά δεν θέλουμε να σπαταλάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα ανακαλύψαμε εκείνη τη συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Χωρίς φύλλο, η σπανακοτυρόπιτα που ανακαλύψαμε στο Instagram της Emily Vagia, μπορεί να ετοιμαστεί σε 15 λεπτά και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγά, φέτα, σπανάκι, άνηθο και μαϊντανό.
Συνταγή για τεμπέλικη σπανακοτυρόπιτα
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 αυγά
- 125 ml νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 250 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας το γιαούρτι με τα αυγά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη φέτα. Απλώνουμε το μισό μείγμα στον πάτο ταψιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε στο ταψί και απλώνουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω τα 50 γρ. φέτα.
Στην ζύμη που περίσσεψε ρίχνουμε 3 κ.σ. νερό για να αραιώσει ελαφρώς και την ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο κίτρινο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μόνο από κάτω για 30 λεπτά. Γυρίζουμε τον φούρνο στο πάνω-κάτω και ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε.