Αυτές οι κυδωνάτες πατάτες στον φούρνο είναι η τέλεια συνοδεία για τα ψητά σας -Μια εύκολη συνταγή
Οι πατάτες φούρνου είναι πάντα η καλύτερη λύση αν ψάχνετε κάτι για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας -και όχι μόνο.
Οι κυδωνάτες πατάτες ονομάζονται έτσι λόγω του κοψίματός τους και, σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο το άρωμα και η γεύση τους είναι μοναδικά.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστεί μόνο να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί και να τα περιχύσετε στο ταψί σας με τις πατάτες. Προϋπόθεση φυσικά να κόψετε τις πατάτες κυδωνάτες και να τις σιγοψήσετε στον φούρνο για περίπου μια ώρα και 15 λεπτά.
Το χρώμα που θα πρέπει να έχουν είναι ένα ωραίο καραμελωμένο χρώμα και φυσικά θα πρέπει να είναι μαλακές σαν λουκούμι.
Δείτε τη συνταγή για τις κυδωνάτες πατάτες φούρνου.
Υλικά
- 6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1,5 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/4 φλ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 7 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ρίγανη
- λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ρίξτε τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω τα υλικά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου με ένα κουτάλι πάρτε το ζουμί από το ταψί και ρίξτε το πάνω στις πατάτες.
** Η συνταγή είναι από το mrssoupe