Συνταγή για την πιο εύκολη μακαρονάδα με σκόρδο και ελαιόλαδο, έτοιμη σε 15 λεπτά

Συνταγή για την πιο εύκολη μακαρονάδα με σκόρδο και ελαιόλαδο, έτοιμη σε 15 λεπτά

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα είναι η «μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και τυρί».

Είναι έτοιμη σε 15 λεπτά και απαιτεί μόνο λίγα υλικά που συνήθως έχεις στο σπίτι. Ιδανική για μια γρήγορη λύση όταν επιστρέφεις αργά στο σπίτι.

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά (πένες, σπαγγέτι ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάς)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά, αν θέλεις λίγη πικάντικη γεύση)
  • 2-3 κ.σ. τριμμένο παρμεζάνα ή φέτα (προαιρετικά)
  • Φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνεις το σκόρδο και τα τσίλι (αν τα χρησιμοποιείς) και τα σοτάρεις για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, αλλά χωρίς να καεί.
  4. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις (κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού) και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  5. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι για γεύση και αν χρειάζεται λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να έχεις μια πιο κρεμώδη υφή.
  6. Σερβίρεις με τριμμένο τυρί και φρέσκο βασιλικό (αν έχεις).