Φωτογραφία: Pexels

Συνταγή για πατάτες γιαχνί -Εύκολες, γρήγορες που λιώνουν στο στόμα

Οι πατάτες γιαχνί είναι το ιδανικό φαγητό για τις ημέρες εκείνες που δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι και έχουμε επιστρέψει από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο.

Για να ετοιμάσετε τις πατάτες γιαχνί θα χρειαστείτε υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας ενώ η διαδικασία μαγειρέματος δεν θα ξεπεράσει τα 20 λεπτά.

Θα χρειαστείτε πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, τα αγαπημένα σε όλους μας μπαχαρικά, κανέλα, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος, αφού οι πατάτες μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, θα μελώσουν και θα είναι μαλακές και πεντανόστιμες.

Συνταγή για πατάτες γιαχνί 

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισή κούπα λάδι
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • μισό κ.γ κανέλα
  • αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα μπαχαρικά μας. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ. Ρίχνουμε και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρώμα (χωρίς να καούν) προσθέτουμε σιγά -σιγά νερό, ίσα να σκεπάσει τις πατάτες και κλείνουμε το καπάκι. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να μαγειρευτούν και ανακατεύουν ενώ προσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Η διαδικασία δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά.

Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, μελώσουν και «πιουν» το νερό τους, τόσο ώστε η σάλτσα να είναι πηχτή, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έξτρα μπαχαρικά, ανάλογα τα γευστικά μας γούστα.