Συνταγή για πατατοσαλάτα με ένα υλικό που την κάνει απίστευτα κρεμώδη -Και δεν είναι η μαγιονέζα
Η άνοιξη πλησιάζει, και μαζί της έρχεται η διάθεση για πιο ελαφριές, δροσερές και γευστικές συνταγές!
Οι βαριές σούπες και τα χειμωνιάτικα φαγητά δίνουν τη θέση τους σε πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με τις ηλιόλουστες μέρες και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις. Μία από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές επιλογές για την εποχή είναι η πατατοσαλάτα, ένα συνοδευτικό που δεν λείπει από μπάρμπεκιου, πικνίκ και καλοκαιρινά τραπέζια.
Ενώ οι περισσότερες εκδοχές της πατατοσαλάτας περιλαμβάνουν μαγιονέζα, η διάσημη σεφ και «βασίλισσα της πατάτας» Poppy O’Toole προτείνει μια πιο ανάλαφρη αλλά εξίσου απολαυστική εκδοχή με κρέμα τυριού και φρέσκα μυρωδικά. Με εκατομμύρια ακολούθους στα social media, έχει γίνει γνωστή για τις δημιουργικές της συνταγές με πατάτες και αυτή η συνταγή είναι σίγουρα μία από τις πιο ξεχωριστές! Η φρεσκάδα του μαϊντανού, του δυόσμου, του άνηθου και του σχοινόπρασου, σε συνδυασμό με την αλμύρα της κάπαρης και των αντζούγιων, δημιουργούν ένα πιάτο γεμάτο γεύση που θα λατρέψετε.
Συνταγή για πατατοσαλάτα
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γρ. baby πατάτες
- 30 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 30 γρ. σχοινόπρασο
- 4-5 κλωνάρια άνηθο
- 4-5 κλωνάρια δυόσμο (μόνο τα φύλλα), + λίγα επιπλέον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. κάπαρη (στραγγισμένη)
- Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
- 3 κ.σ. πλήρες τυρί κρέμα
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
- 50 γρ. αντζούγιες (σε κονσέρβα, στραγγισμένες και χοντροκομμένες)
- 1/2 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Ετοιμασία
1. Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε το νερό να βράσει. Βράστε τις πατάτες για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να πέφτουν από την άκρη ενός μαχαιριού. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς.
2. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα μυρωδικά, μαζί με την κάπαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, καθώς και την κρέμα τυριού. Αλατοπιπερώστε και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μια μικρή ποσότητα νερού για πιο ρευστή υφή. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση αν χρειάζεται. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
3. Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κουκουνάρι, τις αντζούγιες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Περιχύστε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά.
4. Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε με λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου και απολαύστε!
Αυτή η μοναδική πατατοσαλάτα είναι ιδανική για κάθε ανοιξιάτικο τραπέζι, προσφέροντας φρεσκάδα και έντονη γεύση. Δοκιμάστε την και θα γίνει η αγαπημένη σας!