Η μαρινάδα που θα απογειώσει το ψάρι -Θα γίνει πιο νόστιμο και ζουμερό
Το ψάρι είναι ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα και τα οφέλη του είναι πολλά.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή με μια δροσερή σαλάτα, μπορείτε να το κάνετε στον φούρνο ή στη σχάρα και η διατροφική του αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Για να είναι ακόμη πιο νόστιμο και ζουμερό, όμως, δεν αρκεί μόνο το καλό ψήσιμο αλλά επιβάλλεται και μια μαρινάδα.
Και ενώ οι περισσότεροι αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λαδολέμονο, υπάρχει μια συνταγή για μαρινάδα που θα δώσει στο ψάρι σας ακόμη πιο λαχταριστή γεύση.
Υλικά
- 1 λίτρο ξύδι από άσπρο κρασί
- 100γρ. ζάχαρη
- 400γρ. κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ματσάκια μαϊντανό κομμένο
- 400ml ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι/ πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες να βράσουν για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα την κουζίνα σας.
Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα βάζουμε όλα σε ένα βαθύ πιάτο και μαρινάρουμε τα φιλέτα ψαριού για τον φούρνο ή για τη σχάρα. Ακόμα και μετά το ψήσιμο μπορούμε να ραντίσουμε για έξτρα γεύση.