Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για βελούδινο τζατζίκι -Τα 3 μυστικά για να βγει πηχτό και πεντανόστιμο

Η Τσικνοπέμπτη είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσουμε καλό φαγητό και να γιορτάσουμε με αγαπημένα πρόσωπα. Και ποιο είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα ψητά κρέατα και τα μεζεδάκια; Το τέλειο τζατζίκι.

Με φρέσκο γιαούρτι, αρωματικό σκόρδο και δροσερό αγγούρι, αυτό το βελούδινο ορεκτικό θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας και θα προσθέσει γεύση και δροσιά σε κάθε μπουκιά. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτή την άπαιχτη συνταγή!

Συνταγή για βελούδινο τζατζίκι

Υλικά:

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ή γιαούρτι τύπου "μαλακό" για πιο πηχτό αποτέλεσμα)
  • 1 αγγούρι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
  • Φρέσκια άνηθο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  • Πλύνετε καλά το αγγούρι και αφαιρέστε τις άκρες.
  • Ξεφλουδίστε το αν θέλετε, ή αφήστε την φλούδα αν προτιμάτε περισσότερη γεύση.
  • Τρίψτε το αγγούρι στον τρίφτη και τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι.
  • Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και αφήστε το να στραγγίξει για 15-20 λεπτά ώστε να αφαιρεθεί η περίσσια υγρασία.
  • Λιώστε το σκόρδο με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού ή χρησιμοποιήστε σκόρδο σε σκόνη αν το προτιμάτε πιο ήπιο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το στραγγιστό γιαούρτι, το στραγγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι ή το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  • Αν θέλετε, προσθέστε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο για έξτρα φρεσκάδα.
  • Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε οι γεύσεις να «δέσουν» καλύτερα.

Μυστικά για πιο πηχτό τζατζίκι:

  • Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι για πιο παχύρρευστο αποτέλεσμα.
  • Το στραγγισμένο αγγούρι είναι το κλειδί για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία.
  • Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο πριν το σερβίρετε για να «σταθεροποιηθεί» και να πάρει καλύτερη υφή.

Απολαύστε το τζατζίκι σας με πίτα, ψητά κρέατα ή ως συνοδευτικό.