Γιορτινή παντζαροσαλάτα

Συνταγή για γιορτινή παντζαροσαλάτα -Η ιδανική συνοδεία για κρέας με ένα υλικό που απογειώνει τη γεύση

Πανεύκολη συνταγή για δροσερή παντζαροσαλάτα με υλικό έκπληξη για να συνοδέψει το κρέας στο γιορτινό τραπέζι.

Το κρέας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γιορτινό τραπέζι που συνήθως επιλέγουμε να το ψήσουμε στο φούρνο για να δώσει πιο ωραία αρώματα. Ψάχνοντας τα κατάλληλα συνοδευτικά δεν γίνεται να λείπουν οι δροσερές σαλάτες που έχουν την απαραίτητη ένταση.

Εκτός από το κλασικό τζατζίκι που ταιριάζει απόλυτα με το κρέας μια πιο εναλλακτική πρόταση είναι η παντζαροσαλάτα. Βελούδινη, απαλή με ωραία αρώματα η παντζαροσαλάτα μπορεί να σταθεί επάξια στο γιορτινό τραπέζι και να γίνει η τέλεια συνοδευτική σαλάτα/αλοιφή που θα συνοδέψει ολόκληρο το γεύμα ή το δείπνο σας.

Η κλασική παντζαροσαλάτα είναι πάντα μια ασφαλή επιλογή, ωστόσο σε ένα επίσημο γεύμα, αυτή την περίοδο, μπορούμε να την κάνουμε πιο γιορτινή και σίγουρα πιο δροσερή. Τα δύο υλικά που θα χαρίσουν μια πιο ιδιαίτερη γεύση είναι το γιαούρτι και το καρύδι. Μάλιστα, το καρύδι και το μπλε τυρί «δένει» πολύ με το παντζάρι και φέρνει την τέλεια ισορροπία -κυρίως όταν αναμειχθεί και με το γιαούρτι.

Στο γιορτινό τραπέζι δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη δροσερή αλοιφή κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Υλικά

  • 500γρ.παντζάρια ψιλοκομμένα
  • 320γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3.κ.ς ελαιόλαδο
  • 100γρ. Blue cheese (προαιρετικά)
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αφού έχουν βράσει τα παντζάρια, τα κόβεται σε κυβάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα τοποθετείται σε πιατέλα.

Ρίχνεται το αλάτι, το σκόρδο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεται πολύ καλά να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Μεταφέρεται τη σαλάτα στο ψυγείο.

Όταν τη βγάλετε προσθέτεται από πάνω τα καρύδια και το μπλε τυρί.