Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για νόστιμη και κρεμώδη μαγιονέζα με 4 υλικά

Η μαγιονέζα είναι μια κλασική και αγαπημένη σάλτσα που μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε πιάτο, και ιδιαίτερα τα ψητά, τα οποία συχνά πρωταγωνιστούν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αν και πολλές φορές την αγοράζουμε έτοιμη, η σπιτική μαγιονέζα είναι πραγματικά ανώτερη σε γεύση και φρεσκάδα. Αυτή η εύκολη συνταγή με μόλις 4 υλικά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια νόστιμη και κρεμώδη μαγιονέζα, η οποία θα συνοδεύσει τα πιάτα σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Με αυτήν τη συνταγή, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του αλατιού και του λαδιού, προσαρμόζοντας την ακριβώς στις προτιμήσεις σας.

Εύκολη συνταγή για μαγιονέζα με 4 υλικά, ιδανική για να συνοδεύσει τα ψητά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Υλικά:

  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το αυγό σε ένα ψηλό δοχείο (όπως το μπλέντερ ή το ποτήρι για ραβδιστικό μπλέντερ).
  2. Προσθέστε το ξύδι ή τον χυμό λεμονιού.
  3. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αρχίστε να χτυπάτε με το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα και αργά προσθέστε το λάδι, αρχικά λίγο-λίγο, για να δέσει η μαγιονέζα και να γίνει πηχτή.
  5. Όταν η μαγιονέζα γίνει ομοιογενής και έχει την επιθυμητή υφή, είναι έτοιμη.