Η παραδοσιακή σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου -Η εύκολη συνταγή που θα απογειώσει το τραπέζι σας
BOVARY ⸻ 18 MAR 2025
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό τραπέζι για την εθνική μας εορτή δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη συνταγή της σκορδαλιάς.
Ένα αξεπέραστο και αγαπημένο συνοδευτικό που συνδυάζει την έντονη γεύση του σκόρδου με την κρεμώδη υφή της πατάτας (ή του ψωμιού), και φυσικά, συνοδεύει με άριστο τρόπο τα τηγανητά μπακαλιαράκια.
Ακολουθήστε αυτή την εύκολη συνταγή και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Συνταγή για σκορδαλιά:
Υλικά:
- 4 μέτριες πατάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές ξίδι
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
- Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
- Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
- Παράλληλα, ξεφλουδίστε και λιώστε το σκόρδο με το πίεστρο ή τον πολτοποιητή.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, λιώστε τις σε πουρέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μίξερ.
- Προσθέστε το σκόρδο στον πουρέ και ανακατέψτε καλά.
- Σιγά-σιγά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχετε μια ωραία, κρεμώδη υφή.
- Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε!
Tip για πηχτή σκορδαλιά:
Για να πετύχετε την τέλεια, πηχτή υφή, προσθέστε λιγότερο ξίδι και περισσότερο ελαιόλαδο, αναμιγνύοντας καλά. Αν θέλετε την υφή ακόμη πιο πηχτή, μπορείτε να αυξήσετε τις πατάτες και να προσθέσετε λιγότερο υγρό.