Συνταγή για σπανακόρυζο σαν της γιαγιάς -Απλά πεντανόστιμο
Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας.
Πρόκειται για ένα πιάτο απλό, αλλά γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, που συνδυάζει το σπανάκι με το ρύζι, δημιουργώντας ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ το ρύζι προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια και μια ευχάριστη υφή στο φαγητό.
Αυτό το πιάτο μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ιδανικό για καθημερινά γεύματα, καθώς απαιτεί λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο πιάτο, συνοδευόμενο από φέτα και φρέσκο ψωμί, είτε ως συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι. Το λεμόνι, που προστίθεται στο τέλος, απογειώνει τη γεύση, χαρίζοντας μια ελαφριά οξύτητα που δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ακολουθήστε τη συνταγή που ακολουθεί για ένα σπανακόρυζο νόστιμο και αρωματικό, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!
Συνταγή για εύκολο σπανακόρυζο
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κατεψυγμένο σπανάκι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσει και να μαλακώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας τα υλικά να μαραθούν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να γυαλίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να μισοσκεπάσει τα υλικά.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον κύβο ζωμού, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να μοιραστούν τα αρώματα. Στύβουμε και το λεμόνι για περισσότερη φρεσκάδα.
Αφήνουμε το σπανακόρυζο να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.