Η συνταγή για μαγειρίτσα αυγολέμονο.

Ο Executive chef των εστιατορίων του New Hotel, Μπάμπης Κουντούρης, μάς δίνει συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα από τον executive chef των εστιατορίων του New Hotel για να απολαύσετε το βράδυ της Ανάστασης.

Αγαπάει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και στα εστιατόρια του ξενοδοχείου New Hotel ο executive chef, Μπάμπης Κουντούρης, εξακολουθεί να επιμένει στα πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.

Άλλωστε, το signature πιάτο του μενού στο Art Lounge, του 7ου ορόφου του εστιατορίου, είναι το γιουβέτσι αστακού -μια πρόταση που κρύβει όλες τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας. Πιάτο ντελικάτο, φίνο και απόλυτα γευστικό κατάφερε να ξεχωρίσει και να γίνει από τα best seller. Από τα αγαπημένα μας που έχουμε δοκιμάσει είναι και η «Healthy σαλάτα με κινόα, ροβίτσα, φακές, ρεβίθια, αβοκάντο, ηλιόσποροι, τραγανή πίτα, μοσχολέμονο, vinaigrette μουστάρδας -ειδικά αυτή την περίοδο της νηστείας είναι ότι καλύτερο για να την απολαύσετε.

Στο Αναστάσιμο δείπνο το πιάτο που πρωταγωνιστεί είναι η μαγειρίτσα και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης μάς δίνει μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξουμε τη σούπα που απολαμβάνουμε μετά την επιστροφή από τον εκκλησιασμό.

συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα από τον σεφ Μπάμπη Κοντούρη

Για τη μαγειρίτσα: (8–10 μερίδες)

  • 1 συκωταριά (μικρού αρνιού)
  • 1 έντερο (μικρού αρνιού)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 160 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια, χοντροκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος (ή νερό)
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 2 μέτρια λεμόνια (ο χυμός τους)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα έντερα και τη συκωταριά και τα βράζουμε σε νερό για 10΄και
  • πετάμε το νερό.
  • Στραγγίζουμε τη συκωταριά, τα έντερα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό
  • κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά μαζί
  • με τα ψιλοκομμένα έντερα.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5’ ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό κρέατος μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
  • Σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα για 20–25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το χοντροκομμένο μαρούλι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το
  • σιγόβρασμα για ακόμη 10 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αν θέλετε πιο αραιή σούπα, προσθέτετε κατά βούληση ζωμό ή λίγο ζεστό νερό.

Για το αυγολέμονο

  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς με το
  • σύρμα για να μην κόψει.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.