Αυγό ποσέ, Φωτογραφία: Shutterstock

Ο πανεύκολος τρόπος να φτιάξετε αυγά ποσέ -Το μυστικό βρίσκεται στο σουρωτήρι χειρός

Το αυγό ποσέ είναι η πιο νόστιμη εκδοχή του μαγειρεμένου αυγού.

Τα αυγά ποσέ έχουν γίνει ιδιαίτερα διάσημα χάρη στο brunch και ολοένα και περισσότερος κόσμος μαθαίνει να τα φτιάχνει μόνος του στο σπίτι. Όχι μόνο είναι ιδιαίτερα εύκολα για να γίνουν, χάρη σε διάφορα μαγειρικά hack, έχουν τέλεια γεύση και εξαιρετική υφή.

Η παραδοσιακή τεχνική βέβαια για να φτιάξει κανείς αυγό ποσέ είναι δύσκολη και είναι η εξής: σε νερό που κοχλάζει με ξύδι δημιουργούμε έναν μικρό στροβιλισμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύοντας κυκλικά προς τη μία μεριά και ρίχνουμε στο κέντρο το αυγό μας ώστε να μαγειρευτεί χωρίς να καεί και κυρίως χωρίς να διαλυθεί μέσα στο νερό.

Αυτή η τεχνική βέβαια είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται, για αυτό, οι χρήστες των social media έχουν ανακαλύψει έξυπνους τρόπους για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Ο πανεύκολος τρόπος να φτιάξετε αυγά ποσέ

Ανάμεσα στα διάφορα hacks που υπάρχουν στο διαδίκτυο ξεχωρίσαμε ένα ιδιαίτερα εύκολο που αξίζει να δοκιμάσετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά και ένα μικρό κόσκινο χειρός.

Όπως βλέπουμε στο σχετικό βίντεο θα χρειαστεί να βράσετε το νερό στην κατσαρόλα σας και μόλις κοχλάσει θα σπάσετε το αυγό σας μέσα στο κόσκινο. Θα το ακουμπήσετε προσεκτικά για να μην καείτε μέσα στο νερό και σιγά σιγά θα δείτε πως το ασπράδι του αυγού σας θα αρχίσει να ψήνεται χωρίς όμως να σκληραίνει ο κρόκος του.

Θα έχετε ένα τέλειο μελάτο αποτέλεσμα με αφράτο εξωτερικό και ζουμερό εσωτερικό μέρος.

Δείτε βήμα -βήμα τη διαδικασία:



Extra tip για να βγει το αυγό ποσέ σας πιο γευστικό και από εστιατορίου. Αν θέλετε να φτιάξετε τέλεια ποσέ αυγά πρέπει να επιλέξετε φρέσκα αυγά.

Ο head chef του Native στο Covent Garden του Λονδίνου και πρώην ιδιοκτήτης του River Cottage, Ivan Tisdall-Downes δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της Mirror: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι το αυγό να είναι φρέσκο. Ιδανικά από κότες ελευθέρας βοσκής. Αυτά έχουν πλούσιους κρόκους και διατηρούν το σχήμα τους, έτσι δεν υπάρχει λόγος ούτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι ούτε να ανακατεύετε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας δίνη».