Συνταγή για βελουτέ σούπα λαχανικών -Το μυστικό που θα απογειώσει τη γεύση
Οι βελουτέ σούπες κερδίζουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, ιδίως όταν πρόκειται για τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου -και του χειμώνα.
Οι συνταγές για τις βελούδινες σούπες είναι πολλές, και, όποια κι αν είναι τα αγαπημένα σας υλικά μπορείτε να τα πολτοποιήσετε και να φτιάξετε μια ζεστή, λαχταριστή σούπα.
Τα κύρια υλικά είναι σίγουρα τα λαχανικά. Από τα κλασικά, κολοκύθια, καρότα και πατάτες, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά, όπως είναι για παράδειγμα ο αρακάς.
Στην προκειμένη περίπτωση, η συνταγή που ανακαλύψαμε από το προφίλ της Emily Vagia έχει μεταξύ άλλων κολοκύθα, κρεμμύδι, τοματίνια και το μυστικό της νοστιμιάς της είναι πως, πριν πολτοποιηθούν ψήνονται στον φούρνο. Αυτό, θα χαρίσει μια «καπνιστή» και λαχταριστή γεύση στη βελουτέ σούπα σας.
Αφού φτιάξετε τη σούπα σας μπορείτε να συνοδέψετε με ψητό κοτόπουλο, τυρί κρέμα και κρουτόν.
Δείτε τη συνταγή για τη βελουτέ σούπα
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κολοκύθα μικρή κομμένη σε μπουκιές
- 400 γρ. τοματίνια ολόκληρα
- λίγο αλάτι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 1,5%
- 1 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Αν η κολοκύθα είναι από κατάψυξη την βάζετε κατευθείαν σε ταψάκι και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτετε τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά.
Αν η κολοκύθα δεν είναι από κατάψυξη ψήνετε όλα τα υλικά μαζί για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το ζεστό νερό ή τον ζωμό λαχανικών και την κανέλα. Χτυπάτε και μοιράζετε σε πιάτα.