Φωτογραφία Unsplash

Η συνταγή αγγουροσαλάτας που έχει γίνει viral -Πώς να τη φτιάξετε

Η αγγουροσαλάτα είναι η πιο εύκολη σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτό το γεύμα δεν είναι μόνο πολύ νόστιμο χάρη στη φρέσκια και ελαφριά γεύση του, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να φροντίσετε την υγεία σας.

Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την ικανότητά της να σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, αυτή η σαλάτα αγγουριού γίνεται ο τέλειος σύμμαχός σας για μια ισορροπημένη διατροφή.

Τα υλικά είναι λίγα και σίγουρα υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα ψιλοκόψετε και να τα ανακατέψετε όλα μαζί.

Η συνταγή για την viral αγγουροσαλάτα

Συστατικά

Για να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα αγγουριού θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • ένα αγγούρι
  • μισό κρεμμύδι
  • ένα λεμόνι
  • μισό αβοκάντο
  • ανθότυρο
  • ελαιόλαδο
  • τόνος
  • μίγμα σπόρων
Φωτογραφία Pexels

Εκτέλεση

Σε μια ξύλινη σανίδα, κόψτε το αγγούρι σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Όταν τελειώσετε με το κόψιμο αδειάστε το σε ένα δοχείο για σκεύη, όπου θα προσθέσετε αργότερα και τα υπόλοιπα υλικά.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες για να μαλακώσουν λίγο στο μαρινάρισμα και να μην υπερισχύουν της γεύσης της σαλάτας.

Στη συνέχεια παίρνετε ένα πολύ ζουμερό λεμόνι και το κόβουμε στη μέση και το στύβετε κατευθείαν πάνω στο φαγητό. Το οξύ του θα ενισχύσει τις φυσικές γεύσεις του αγγουριού και του κρεμμυδιού, παρέχοντας ασύγκριτη φρεσκάδα. Εάν προτιμάτε μια πιο λεπτή και αρωματική γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με ένα lime.

Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Κρατάτε το μισό και χαράζετε σε σχήμα τετραγώνων. Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε αυτούς τους κύβους αβοκάντο και τοποθετήστε τους προσεκτικά στη σαλάτα.

Με ένα κουτάλι προσθέστε περίπου 80 γραμμάρια κρέμα τυριού στο μείγμα αγγουριού, κρεμμυδιού και αβοκάντο. Όταν αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά, το τυρί κρέμα θα λιώσει ελαφρά, δημιουργώντας μια λεία και κρεμώδη σάλτσα δίνοντας γεύση σε κάθε μπουκιά.

Για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τις γεύσεις της σαλάτας προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο που θα αναδείξει τη φρεσκάδα των λαχανικών και του αβοκάντο.

Για να γίνει αυτή η σαλάτα ένα πλήρες και θρεπτικό πιάτο, πρέπει να ενσωματώσετε μια πηγή πρωτεΐνης. Προσθέστε ένα μικρό κουτάκι κονσερβοποιημένου τόνου, στραγγισμένο και θρυμματισμένο. Μαζί ρίξτε τους σπόρους που σας αρέσουν περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σουσάμι ή σπόρους chia.

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα υλικά ανακατέψτε καλά δημιουργώντας μια ομοιογενή σαλάτα γεμάτη γεύση.