Αντί για μαρούλι -Ελληνίδα διατροφολόγος προτείνει δροσερές εναλλακτικές για την κλασική σαλάτα
Οι σαλάτες είναι χορταστικές και νόστιμες, ποιες είναι όμως οι εναλλακτικές μας αν έχουμε βαρεθεί την κλασική μαρουλοσαλάτα;
Η διαιτολόγος Έφη Κολοβέρου στο προφίλ της στο Instagram έδωσε τις λύσεις σε όσους έχουν βαρεθεί τις κλασικές σαλάτες με μαρούλι ή λάχανο και αξίζει να τις δοκιμάσετε, όχι μόνο για την υπέροχη γεύση τους αλλά και για τη θρεπτική τους αξία.
Όταν αναφερόμαστε στις σαλάτες μπορεί το μυαλό μας να πηγαίνει μόνο σε μεγάλα μπολ, με άνοστα φυλλώδη λαχανικά η «βεντάλια» όμως μπορεί να ανοίξει και εκτός από το ότι μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα νόστιμες και χορταστικές, μπορεί να υπάρξει μεγάλη ποικιλία.
Οι εναλλακτικές της κλασικής σαλάτας
Όπως γράφει η διαιτολόγος στη λεζάντα της δημοσίευσής της, με εξαίρεση την πατάτα η οποία περιέχει άμυλο και θεωρείται ισοδύναμη με το λευκό ψωμί, μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά σε ένα πιάτο και να δημιουργήσετε τις πιο νόστιμες σαλάτες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα χόρτα εποχής, οι μελιτζάνες, τα καρότα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι πιπεριές και τα μανιτάρια.
Μπορείτε να τα απολαύσετε βραστά ή ψητά και να δημιουργήσετε συνδυασμούς μεταξύ τους.
«Μπλέξτε τα, φάτε τα ελεύθερα, τιμήστε τα, αγαπήστε τα. Είναι θρεπτικές “βόμβες”, οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα και αρωγοί στην προσπάθεια σας για μια καλύτερη διατροφή» γράφει χαρακτηριστικά.
Οι περισσότεροι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν να τρώνε 2,5 φλιτζάνια λαχανικά κάθε μέρα, σύμφωνα με τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς 2020-2025.
Τα οφέλη είναι πολλά και γνωστά ωστόσο, λίγο πιο συγκεκριμένα, με την κατανάλωση λαχανικών μπορείτε να πετύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς, να λάβετε τα απαραίτητα μέταλλα και τις βιταμίνες για τον οργανισμό σας αλλά και να βοηθήσετε το δέρμα σας να είναι λαμπερό και υγιές.