Φωτογραφία Shutterstock

Εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα με αγγούρι -Θα τη φτιάχνεις συνέχεια για ένα πλήρες γεύμα

Η πατατοσαλάτα είναι ένα ορεκτικό που μπορεί να καταναλωθεί κρύο ή ζεστό ενώ μέσα μπορείτε να βάλετε από αυγό μέχρι και σύγκλινο, για πιο πικάντικη γεύση.

Ανεξάρτητα με τα γευστικά σας γούστα, η παρακάτω συνταγή είναι δροσερή και ιδανική για το καλοκαίρι καθώς περιέχει αγγούρι και άνηθο.

Με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου και μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα έχεις έτοιμη την πατατοσαλάτα και μάλιστα, μετά από μια δοκιμή δεν θα κάνεις καμία άλλη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή για την πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες κομμένες σε μπουκιές
  • 2 αγγούρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Ξεκίνα κόβοντας τις πατάτες σε μπουκιές. Ρίξε τα κομμάτια σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να βράσουν.
  • Στο μεταξύ ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το αγγούρι, σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξίδι μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, το κάρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Ρίξε μέσα τον άνηθο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το αγγούρι.
  • Ανακάτεψε καλά και απόλαυσε την πατατοσαλάτα σου.